Vihreän lumoissa - taidemyyntinäyttely: Leena Juntunen

"Olen vuonna 1965 Suomussalmella syntynyt ja täällä asuva taiteilija. Olen opiskellut taiteen tekemistä kansalaisopiston kursseilla ja itseopiskellen. Tykkään monenlaisista eri tekniikoista. Maalaamisen lisäksi teen keramiikkatöitä ja lasitöitä tiffany- ja sulatustekniikoilla.

Töitäni on vuosien varrella ollut esillä kansalaisopiston kevätnäyttelyissä, harrastajataiteilijoiden yhteisnäyttelyissä ja muutamassa omassa näyttelyssä.


Vuoden Suomussalmelaiseksi taiteilijaksi minut valittiin vuonna 2005.

Maalaustekniikoista läheisimmäksi on muodostunut akryylimaalaus. Siinä viehättää maalikerrosten nopea kuivuminen, joka mahdollistaa työskentelyn odottelematta.

Rakastan luonnon tarkkailua ja värejä ja vihreä kaikkine sävyineen on yksi lempiväreistäni. Tähän näyttelyyn halusin tuoda vihreää sisältäviä töitä kesän kunniaksi."

"Leena Juntunen on monipuolinen lahjakkuus. Hän on menestynyt taidemaalarina, kuvanveistäjänä (vuolukivi) ja näyttelijänä.

Taidemaalarina Juntusella on persoonallinen jäljittelemätön tyyli, eikä siitä puutu huumoriakaan; hänen töitään on nähty niin harrastajataiteen näyttelyissa, kuin julisteissa ja käsiohjelmien kansissakin. Näyttelijänä hän ottaa haasteen vakavasti vastaan ja toteuttaa roolinsa tinkimättömästi ja paneutuen"

Leena Juntusen akryylimaalaustöiden myyntinäyttely Hiljaisen Kansan Niittytuvassa kahvilan aukioloaikoina kesällä 2021.

Lisätietoja: ritva.huttunen@kuutamokeikat.fi